Receptek Levesek Jókai bableves csipetkével

Hozzávalók

1 darab tojás
2 kanál finomliszt (+100 g a csipetkéhez)
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 kanál étolaj
8 szem őrölt fekete bors
150 g sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 darab babérlevél
½ kk őrölt pirospaprika
200 g tarkabab
600 g füstölt csülök
100 g parasztkolbász
150 g petrezselyemgyökér
½ darab csípős zöldpaprika

Leírás

Előző este, beáztatjuk langyos vízben az átválogatott babot és a csülköt. Másnap, annyi hideg vízben, hogy ellepje, feltesszük főni a csülköt és csaknem puhára főzzük. A répákat megtisztítjuk, majd daraboljuk. A kolbászt leöblítjük és vékonyra karikázzuk, majd a leszűrt babbal, a babérlevéllel, a fokhagymával és borssal együtt, a csülökhöz adjuk. Puhára főzzük. A csipetkéhez a lisztet, csipet sóval és tojással, kemény tésztává gyúrjuk. Babszem nagyságúra csipkedjük és hagyjuk kicsit szikkadni, lisztezett felületen. A rántáshoz megpirítjuk a zsiradékon a lisztet, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. A rántást felöntjük 3 dl vízzel és simára keverjük. A csülköt kicsontozzuk, felkockázzuk, majd visszatesszük a levesbe. Hozzáadjuk a rántást, belekeverjük a tejfölt is és felforraljuk. Beleszórjuk a csipetkét, majd 10-12 percig főzzük tovább. Kaporral megszórva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4