Hozzávalók
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg finomliszt (+5 ek töltelékbe)
10 dkg cukor (+15 dkg töltelékbe)
1 pohár tejföl
4 darab tojás sárgája (+4 db fehérje töltelékbe)
15 dkg margarin
4 pohár natúr joghurt
Leírás
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találnánk, akkor tegyünk bele egy kis tejfölt. 30 percre, hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a fölvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére. Előmelegített sütőben, 35 percig sütjük, 180 fokon. Megszórjuk cukorral és melegen, vagy hidegen tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4