Receptek Levesek Ízes bukta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
½ kg finomliszt
3 dl tej
6 dkg kristálycukor
2 kanál étolaj
dkg élesztő

Leírás

kenyérsütő gépben dagasztom, kelesztem duplájára a tésztát. Lisztezett deszkára borítom, téglalap alakúra nyújtom és 16 kb. egyforma téglalapot vágok belőle. Mindegyikre teszek tölteléket, felcsavarom, pillanatra olajba mártom és a kiolajazott tepsibe szorosan egymás mellé rakom őket. Kelesztem, előmelegített sütőben (4-es fokozat) megsütöm, kb 25 perc. Mikor már majdnem kész, átkenem sziruppal (fél dl víz + 1 evőkanál cukor összeforralva) és 2-3 perce visszateszem sülni. Ha picit hűlt, szépen szét lehet szedni a buktákat. Túrótöltelék: fél kb. túró, 10-15 dkg cukor, 1 tojás, 2-3 evőkanál búzadara, reszelt citromhéj, vaníliás cukor. Az egészet jól összekeverjük és picit pihentetjük ha lehet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4