Hozzávalók

20 dkg vaj
1 kanál étolaj
1 darab tojás
10 dkg porcukor
25 dkg étcsokoládé
1 marék dió
250 g baracklekvár
30 dkg finomliszt

Leírás

A tojás kivételével, minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk. Fontos, hogy a margarin szoba hőmérsékletű legyen. A kezünk melegétől is fog még lágyulni. Hozzáadjuk a tojást is, majd tésztává gyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, akkor tehetünk bele még egy tojás sárgáját. Ha nagyon "nyúlós" lenne a tészta, akkor pedig lisztet tegyünk még hozzá, és tegyük be a hűtőbe, 15 percre. Lisztezett deszkán, kb. 5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval, vagy pohárral korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben, aranybarnára sütjük őket. Megvárjuk, amíg kihűlnek, és a lekvárral 2 korongot összeragasztunk. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és étolajjal hígítjuk, majd megmártjuk benne az összetapasztott korongokat. Sütőpapírra, vagy sütőrácsra tesszük az islereket, és dekorálhatjuk őket, tetszés szerint.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4