Receptek Desszertek Sütést igénylő Isler málnalekvárosan
Hozzávalók
30 dkg liszt
20 dkg vaj
1 darab tojás sárgája
10 dkg porcukor
30 dkg tortabevonó
1 üveg málnalekvár
Leírás
A lisztet nagyon gyorsan összemorzsoljuk, a hideg vajjal. (Praktikus a vajat apróbb kockákra vágni és úgy adni a liszthez.) Minél gyorsabban dolgozva, a porcukorral és a tojássárgájával egybegyúrva a lisztes morzsát, sima tésztát gyúrunk, amit hűtőgépben, kb. 1 órát pihentetünk. A tésztát ezután, lisztezett deszkán, 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval, korongokat szaggatunk belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 10-12 perc alatt, 170-180 fokos sütőben megsütjük. A megsült korongokból kettőt-kettőt, barack- vagy málnalekvárral összeragasztunk. A süteményeket, olvasztott csokival vonjuk be.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4