Húsvéti nyuszi
Hozzávalók
A tésztához
5 csésze liszt
6 darab tojás
½ csésze kristálycukor
0,4 csésze kókuszreszelék
3 kanál vaj
1 tk cukor vagy vanilia cukor
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet
A krémhez
2 kanál vaj
250 g krémsajt
1 banán
1 kanál citromlé
Elkészítés
 alt=
1
Keverjük össze a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást és a vaníliacukrot.
 alt=
2
Vegyünk elő egy tálat, abban keverjük el a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a kókuszreszelékkel. Adjuk hozzá a vajas keverékhez, esetleg adjunk hozzá egy kis tejet is.
 alt=
3
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Kenjük ki vajjal a sütőformát, öntsük bele a tésztát, majd süssük 30 percig. Sütés után hagyjuk hűlni 10 percig, utána vegyük ki a formából, majd hagyjuk tovább hűlni.
 alt=
4
Közben készítsük el a krémet: keverjük simára egy tálban az összes hozzávalót.
 alt=
5
A tésztát vágjuk két részre. Tegyünk egy kis tölteléket az egyik tésztára, majd tegyük rá a másik tésztalapot, így megkapjuk a nyuszi testét. Körülbelül a “háta” felénél vágjuk meg a tésztát, hogy kialakíthassuk a fejét. A hátsó részénél alakítsuk ki a farkát.
 alt=
6
A maradék krémmel kenjük be a tésztát és szórjuk meg gazdagon kókuszreszelékkel.
 alt=
7
Vágjuk ki a füleket a kartonpapírból, illesszük a nyuszi fejére. Lencséből vagy M&M’s-ből alakítsuk ki az orrot és a szemeket.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4