Húsvéti nyuszi

Hozzávalók

A tésztához
5 csésze finomliszt
6 darab tojás
½ csésze kristálycukor
0.4 csésze kókuszreszelék
3 kanál vaj
1 tk vaníliás cukor
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet
A krémhez
2 kanál vaj
250 g krémsajt
1 darab banán
1 kanál citromlé

Elkészítés

1

Keverjük össze a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást és a vaníliacukrot.

2

Vegyünk elő egy tálat, abban keverjük el a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a kókuszreszelékkel. Adjuk hozzá a vajas keverékhez, esetleg adjunk hozzá egy kis tejet is.

3

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Kenjük ki vajjal a sütőformát, öntsük bele a tésztát, majd süssük 30 percig. Sütés után hagyjuk hűlni 10 percig, utána vegyük ki a formából, majd hagyjuk tovább hűlni.

4

Közben készítsük el a krémet: keverjük simára egy tálban az összes hozzávalót.

5

A tésztát vágjuk két részre. Tegyünk egy kis tölteléket az egyik tésztára, majd tegyük rá a másik tésztalapot, így megkapjuk a nyuszi testét. Körülbelül a “háta” felénél vágjuk meg a tésztát, hogy kialakíthassuk a fejét. A hátsó részénél alakítsuk ki a farkát.

6

A maradék krémmel kenjük be a tésztát és szórjuk meg gazdagon kókuszreszelékkel.

7

Vágjuk ki a füleket a kartonpapírból, illesszük a nyuszi fejére. Lencséből vagy M&M’s-ből alakítsuk ki az orrot és a szemeket.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4