Húsvéti nyuszi

Hozzávalók

A tésztához

5 csésze liszt

6 darab tojás

½ csésze kristálycukor

0,4 csésze kókuszreszelék

3 kanál vaj

1 tk cukor vagy vanilia cukor

1 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

1 csipet

A krémhez

2 kanál vaj

250 g krémsajt

1 banán

1 kanál citromlé

Elkészítés

 alt=
1

Keverjük össze a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást és a vaníliacukrot.

 alt=
2

Vegyünk elő egy tálat, abban keverjük el a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a kókuszreszelékkel. Adjuk hozzá a vajas keverékhez, esetleg adjunk hozzá egy kis tejet is.

 alt=
3

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Kenjük ki vajjal a sütőformát, öntsük bele a tésztát, majd süssük 30 percig. Sütés után hagyjuk hűlni 10 percig, utána vegyük ki a formából, majd hagyjuk tovább hűlni.

 alt=
4

Közben készítsük el a krémet: keverjük simára egy tálban az összes hozzávalót.

 alt=
5

A tésztát vágjuk két részre. Tegyünk egy kis tölteléket az egyik tésztára, majd tegyük rá a másik tésztalapot, így megkapjuk a nyuszi testét. Körülbelül a “háta” felénél vágjuk meg a tésztát, hogy kialakíthassuk a fejét. A hátsó részénél alakítsuk ki a farkát.

 alt=
6

A maradék krémmel kenjük be a tésztát és szórjuk meg gazdagon kókuszreszelékkel.

 alt=
7

Vágjuk ki a füleket a kartonpapírból, illesszük a nyuszi fejére. Lencséből vagy M&M’s-ből alakítsuk ki az orrot és a szemeket.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4