Receptek Főételek Húsos ételek Húsgolyók sajtmártással
Hozzávalók
2 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 darab Tesco Finest friss tojás
5 dkg liszt
5 dl tej
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg vaj
3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
2 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 dl tejszín
1 kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
1 csokor petrezselyem
1 kk őrölt kömény
10 dkg reszelt sajt
1 csipet ételízesítő
1 szál rozmaring
80 dkg darált hús (sertés)
1 csokor snidling
Leírás
A húshoz hozzáadjuk az apróra vágott, forró olajon megpirított vöröshagymát, a tojást, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet, rozmaringot, kakukkfűvet, őrölt köményt és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk és egynemű húsmasszává gyúrjuk. Vizes kézzel, kisebb, diónyi nagyságú golyókat gömbölyítünk belőle. Sós, forró vízben kifőzzük. Világos, vajas rántást készítünk, amit forró tejjel felengedünk. Belerakjuk a sajtot és a snidlinget, majd ebbe a mártásba rakjuk bele a kifőtt gombócokat. A mártást fűszerezzük és pár szem olívabogyót is rakunk bele.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4