Receptek Levesek Hideg uborka leves
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 dl tejföl
2 darab uborka
1 kanál vaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 fej hagyma
15 dkg csemegeuborka
1 csipet kapor
5 dl erőleves
Leírás
A meghámozott és megmosott, fürtös uborkát hosszában félbevágjuk. Magjait kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A csemegeuborkát lecsöpögtetjük és felaprítjuk. A megtisztított vöröshagymát ugyancsak apró kockákra vágjuk. A kétféle uborkát és a vöröshagymát a forró vajon, kb. 5 percig pároljuk. Felöntjük az erőleveslével, majd további kb. 5 percig főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, végül tejföllel ízesítjük. A megmosott kaprot lerázzuk. Keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk és a levesbe keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Az uborkalevest a félretett kaporral és apró kockákra vágott citrommal díszítve kínáljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4