Receptek Levesek Hideg uborka leves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 dl tejföl

2 darab uborka

1 kanál vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej hagyma

15 dkg csemegeuborka

1 csipet kapor

5 dl erőleves

Leírás

A meghámozott és megmosott, fürtös uborkát hosszában félbevágjuk. Magjait kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A csemegeuborkát lecsöpögtetjük és felaprítjuk. A megtisztított vöröshagymát ugyancsak apró kockákra vágjuk. A kétféle uborkát és a vöröshagymát a forró vajon, kb. 5 percig pároljuk. Felöntjük az erőleveslével, majd további kb. 5 percig főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, végül tejföllel ízesítjük. A megmosott kaprot lerázzuk. Keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk és a levesbe keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Az uborkalevest a félretett kaporral és apró kockákra vágott citrommal díszítve kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4