Hozzávalók

3 kanál cukor

2 darab tojás sárgája

3 kanál 20%-os tejföl

1 csomag tehéntúró

1 csomag vajas tészta

Leírás

A vajastésztát kinyújtom és pihentetem. Közben elkészítem a tölteléket: a túrót, tojást a cukrot összekeverem. Egy asztalt leterítek abrosszal, megszórom kicsit lisztel és a közepébe leteszem a tésztát, kicsit megnyújtom és a tetejét olajjal megkenem. Megkenem a kezemet is és óvatosan az asztalon, körbe-körbe járva, a kézfejemet a tészta alá téve, asztal szélességűre kihúzogatom úgy, hogy egy kicsi le is lógjon. A széleit a kezemre csavarva leszedegetem (ezt később a másik darabról is leszedem és a kettőt összedolgozva újra ki lehet nyújtani). A kinyújtott tésztát meghintem olajjal, rászórom a tölteléket, egyenletesen elosztva. Az egyik oldalon, az abrosz szélét megfogva, a tésztát felcsavarom (én egy kicsit dobni szoktam rajta). Tepsit kikenek zsírral és a tepsi hosszának megfelelően, belevagdosom a rétest. Megkenem a tetejét felvert tojással és szép pirosra megsütöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4