Házi hummusz olívaolajjal

Hozzávalók

2 konzerv csicseriborsó
½ tk sütőpor
1 darab citrom (leve)
1 gerezd fokhagyma
½ tk tengeri só
125 g tahini (szezámpaszta)
3 kanál víz (hideg)
½ tk őrölt kömény
2 kanál extra szűz olívaolaj (Tesco BIO)
1 csipet friss petrezselyem
1 tk őrölt pirospaprika

Elkészítés

1

A csicseriborsót szűrjük le és hagyjuk lecsepegni. Főzzük puhára a sütőporral együtt nagyjából 20 perc alatt. Ha elkészült, szűrjük le, majd folyó víz alatt alaposan öblítsük át.

2

Tegyük a fokhagymát, a citromlevet, a tahinit, a köményt, a sót és 1 evőkanál olívaolajat késes aprítógépbe, és aprítsuk homogén masszává. Ha elkészült, adjuk hozzá a főtt csicseriborsót, és turmixoljuk simára.

3

Így tálaljuk a hummuszt: locsoljuk meg olívaolajjal, majd díszítsük friss, szeletelt petrezselyemmel és paprikával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4