Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 darab uborka
1 darab vöröshagyma
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 fej lilahagyma
1 fej jégsaláta
50 dkg darált hús (marha vagy sertés vegyesen)
1 marék savanyú káposzta (csalamádé)
4 darab hamburgerzsemle
1 marék zöldfűszer
Leírás
A darált marhahúst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 1 evőkanálnyi ketchupot rakunk hozzá. Jól összedolgozzuk, majd lapos pogácsákat formázunk belőle. Kevés, forró olajon, vagy a szabadban, grillrácson kisütjük. Hamburger zsemle recept: A tejet az 1/2 evőkanál cukorral langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a sóval, egy tálban jól összekeverjük. Kis fészket készítünk a liszt közepébe, amibe beleöntjük az olajat és az élesztős tejet. Az egészet addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a tészta. Ezután 10 percig pihentetjük. Pihentetés után, lisztezett deszkán, újra átgyúrjuk. 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és nagy szaggatóval (vagy egy bögrével) kiszaggatjuk. A zsömléket olajjal kikent (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe rakjuk, és egy órát pihentetjük. Végül forró sütőben, rózsaszínre sütjük. Belül se maradjon nyers! Nagy, könnyű, tetszetős, ízletes zsemlék lesznek belőle. Az így elkészült zsömlébe hagymát, salátát, paradicsomot, csalamádét és a már megsült húspogácsákat rakjuk. Ízlés szerint, mustár, majonéz és ketchup kerül bele. Jó étvágyat!
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4