Hozzávalók

70 dkg liszt

1 dl tej

5 dkg vaníliás cukor

1 dkg cukor

10 dkg vaj

10 dkg tojás sárgája

2 dkg élesztő

30 dkg zsír

30 dkg málnalekvár

Leírás

Az élesztőt kevés, langyos tejben feloldva, cukorral kelesztjük. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, közepére kis fészket alakítunk ki, megszórjuk vaníliás cukorral. Beletesszük a tojássárgát, a tejben feloldott élesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. Jól összegyúrjuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Ezután kisebb cipókat formálunk, majd ruhával letakarva, hideg helyen, kb. 40 percig pihentetjük. A tésztát ezután 3 mm vastagra kinyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Bő, forró olajban kisütjük. Meghintjük vaníliás cukorral, és málnaízzel kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4