Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 darab Tesco Finest friss tojás
60 dkg liszt
10 g sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
40 dkg vaj
2 kg alma
20 dkg porcukor
1 csipet őrölt fahéj
Leírás
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges, tejet lehet még hozzá tenni, pár cseppet. Két részre osztjuk, és kb. fél órát pihentetjük, letakarva. A két darabot tepsi méretűre nyújtjuk. Az almákat lereszeljük, és lassú tűzön megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint módosítható a mennyiség) és a fahéjat. Az egyik kinyújtott tésztát a tepsibe fektetjük, majd ráhalmozzuk az almát, és befedjük a másik, kinyújtott lappal. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. 180 °C-os sütőben, aranybarnára sütjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4