Receptek Főételek Hal Harcsafilé krémmártásban

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kk cukor

5 dl tejföl

1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

3 fej vöröshagyma

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 darab sárgarépa

1 kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral

2 dl vörösbor

½ darab kaliforniai paprika

1 csipet ételízesítő

1 kg harcsa filé

Leírás

A hagymát megfonnyasztjuk, a paprikát és a paradicsomot hozzáadjuk. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, ezt is a hagymára tesszük, majd pépesre főzzük. Ezután beletesszük a babérlevelet, a pirospaprikát, a fehérborsot, 1 kanál mustárt. Sózzuk ízlés szerint, majd kb. 1/2 órát főzzük. Ekkor 2 dl vörösbort beleöntünk. Puhára főzzük. Rántást készítünk, közepesen barnára pirítjuk. A rántást ezután felengedjük vízzel, simára keverjük, majd hozzáadunk fél liter tejfölt. Ezután a tejfölös rántást is belekeverjük, és még egyszer felforraljuk. A mártást leturmixoljuk, és újra forraljuk. Belerakjuk a kockára vágott halat és kaliforniai paprikát. 5-6 perc alatt készre főzzük, és tésztával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4