Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 darab Tesco Finest friss tojás
2 dl tej
1 csipet cukor
1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
2 dkg élesztő
1 dl joghurt
0,6 kg átszitált liszt
Leírás
A zsemlékhez, hagyományos módon kelt tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük a duplájára. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, kis zsemléket formázunk és így is hagyjuk kelni, 10 percet. Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük, viszonylag magas hőfokon. A húst a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk, ha túl nyálkás, akkor egy kis zsemlemorzsát is teszünk bele. 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen kicsit. Kis golyókat formázunk, majd kilapogatjuk őket és kevés olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálaláskor, a félbevágott zsemlékbe, ízlés szerint salátát, sajtot, hagymát és ízesítőket teszünk a húspogácsákkal.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4