Receptek Főételek Hal Halas rizottó

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

10 dkg vaj

1 kanál citrom leve

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 marék sárgarépa (kockázva, puhára főzve)

40 dkg rizs

2 dl fehérbor

1 kevés reszelt sajt

1 l húslé

60 dkg harcsa

1 kk finomra vágott zöldpetrezselyem

Leírás

Kockázd fel a halfilét. A citromlevet keverd össze sóval, borssal, összevágott petrezselyemmel és olajjal. Forgasd meg benne, a kockára vágott halat. Tedd a hűtőbe, fedővel letakarva, 30 percre. A rizottóhoz hevíts vajat, pirítsd meg benne a kockára vágott hagymát és az összevágott fokhagymagerezdet. Add hozzá a rizst és folyamatos kevergetés mellett, párold üvegesre. Fokozatosan, állandó keverés mellett, öntsd hozzá a forró levest és a bort. Az újabb adag csak azután következhet, amikor a rizs az előzőt már teljesen magába szívta. 20 percig főzd. Az utolsó 5 percben, add hozzá a vékony csíkokra vágott hagymaszárat. Ízesítsd sóval és borssal, majd keverd bele a maradék vajat. A felkockázott halat, óvatosan helyezd a rizsre, majd takard le fedővel és alacsony hőmérsékleten, 5 percig főzd. Ezután keverd bele a zöldségeket. Végül szórj a rizottóra összevágott petrezselymet és reszelt sajtot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4