Receptek Főételek Húsos ételek Hajdúsági tokány
Hozzávalók
1 pohár tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 kk kömény
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 csipet petrezselyem
20 dkg vegyes zöldség
1 kanál pirospaprika
40 dkg savanyú káposzta
40 dkg sertés lapocka
Leírás
A sertéshúst felaprózzuk a vöröshagymával együtt. A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és így 10-12 percig sütjük. Ekkor kevés pirospaprikát és 1 dl vizet adunk hozzá. sózzuk, beletesszük az összepréselt fokhagymát, és így tovább pároljuk. Eközben feldaraboljuk a savanyúkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, beletesszük a zöldségeket is a lábosba. Amikor minden puhára főtt, behabarjuk a tejföllel, rászórjuk a felaprózott petrezselymet. Végül galuskával kínáljuk az ételt.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4