Receptek Előételek Hideg előételek Hagymás kenyérlángos

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
50 dkg finomliszt
35 cl víz
1 kk kristálycukor
2 dl tejföl
4 kanál extra szűz olívaolaj
20 dkg trappista sajt
2 fej lilahagyma
1 csomag élesztő
1 kk szárított rozmaring
20 dkg bacon szalonna

Leírás

A lisztet a tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, rozmaringot. Az élesztőt a cukorral, 1 dl langyos vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, adjuk még hozzá az olajat és a többi langyos vizet. Nagyon jól kidolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. Inkább lágy legyen a tészta, mint kemény. Felkarikázunk 2 nagyobb fej hagymát. Ha megkelt a tészta, egy olajozott tepsibe nyújtjuk, állni hagyjuk még kb. fél órát, majd ezután jól megkenjük tejföllel. Ráterítjük a hagymát, és a tetejére jó sok sajtot reszelünk. Bő 40-50 percig sütjük, közepes lángú sütőben.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4