Hagymás kenyér

Hozzávalók

2 tk tengeri só
dl víz
1 kanál kristálycukor
1 fej vöröshagyma
2 kanál vaj
1 csipet őrölt kömény
dkg élesztő
50 dkg finomliszt

Leírás

A felaprított hagymát a vajon megpirítjuk, majd köménnyel ízesítjük. A többi hozzávalóval együtt, dagasztógépbe tesszük és alaposan megdagasztjuk. Letakarva kelesztjük, majd a megkelt tésztát, finoman átgyúrjuk. Cipó alakot formálunk belőle, vagy lisztezett, vajazott tepsibe rakjuk a gombócokat és vizes ecsettel lekenjük a tetejét. Sütőzacskóba helyezzük és 190 °C-ra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt, ropogósra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4