Receptek Levesek Hagymaleves petrezselyemmel

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 kanál liszt

15 dkg vaj

2 dl tejszín

20 dkg hagyma

2 dl fehérbor

1 csipet fehérbors

1 csipet ételízesítő

1 kanál finomra vágott zöldpetrezselyem

Leírás

A hagymát megpucolom félbe, majd halvány szeletekre vágom. A vajat, egy mély serpenyőben vagy fazékban megolvasztom, majd hozzáadom a hagymát. Lefedem és 10 percig hagyom párolódni. Közben persze, időnként kavarok rajta néhányat. Ezután lassú tűzön, már fedő nélkül, gyakori kavargatás mellett karamellizálom hagymát. Negyed óra elteltével, a hagyma már elveszti a tartását, aranyszínűvé válik. Nagyon oda kell figyelni, hogy véletlenül se égjen le sehol! Ekkor hozzáadom a lisztet, felöntöm a forró levessel, alaposan elkeverem és közepes tűzön, még negyedórát főzöm. Ezután sózom, borsozom. Alaposan leturmixolom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet és a tejszínt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4