Receptek Levesek Hagymaleves kakukkfűvel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 kanál finomliszt
4 dl tejföl
20 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet szárított kakukkfű
l húsleves alaplé (vagy víz)
1 szál póréhagyma (karikázva)

Leírás

A vöröshagymát apróra vágom, vajon megdinsztelem, hozzáadom a zúzott fokhagymát. Nem sokáig kevergetem, mert ha a fokhagyma megpirul, akkor keserű lesz. Megszórom lisztel és felöntöm a húslevessel. Felforralom és sózom, borsozom, kakukkfűvel és szerecsendióval fűszerezem. 15-20 percig főzöm, majd beleöntöm a tejfölt és újra felforralom. Megvárom míg kihűl és összeturmixolom. Hozzáadom a karikára vágott pórét. A kenyereket nagyobb kockára vágom és megpirítom. Sajttal és pirított kenyérrel tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4