Receptek Levesek Gyümölcsleves (balatoni módra)

Hozzávalók

1 kanál liszt

2 darab alma

2 dl tejszín

1 darab tojás sárgája

1 tk fahéj

½ darab citrom héja (reszelt)

8 darab szegfűszeg

10 dkg cseresznye

10 dkg meggy

2 darab körte

1 dl szörp (jaffa)

Leírás

A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. Forrásban levő 1 liter vízbe 20-25 kávéskanál kristálycukrot teszünk, beleteszünk pár fahéjdarabot, 5-6 szegfűszeget, 5-6 szegfűborsot, a jaffa szörpöt és egy citrom lereszelt héját. Ezután a forrásban levő vízbe először az almát tesszük bele, majd kb. 3-4 perc fővés után a körtét 1-2 percre, végül a cseresznyét és a meggyet. Egy-két perc főzés után félretesszük. A tejszínben kikeverjük a tojássárgáját 1-2 evőkanál liszttel. Ezután a lehűlt levesből kanállal 2 decit apránként hozzámerünk, közben folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. Langyosan vagy lehűtve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4