Receptek Levesek Gyümölcsleves (balatoni módra)
Hozzávalók
1 kanál liszt
2 darab alma
2 dl tejszín
1 darab tojás sárgája
1 tk fahéj
½ darab citrom héja (reszelt)
8 darab szegfűszeg
10 dkg cseresznye
10 dkg meggy
2 darab körte
1 dl szörp (jaffa)
Leírás
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. Forrásban levő 1 liter vízbe 20-25 kávéskanál kristálycukrot teszünk, beleteszünk pár fahéjdarabot, 5-6 szegfűszeget, 5-6 szegfűborsot, a jaffa szörpöt és egy citrom lereszelt héját. Ezután a forrásban levő vízbe először az almát tesszük bele, majd kb. 3-4 perc fővés után a körtét 1-2 percre, végül a cseresznyét és a meggyet. Egy-két perc főzés után félretesszük. A tejszínben kikeverjük a tojássárgáját 1-2 evőkanál liszttel. Ezután a lehűlt levesből kanállal 2 decit apránként hozzámerünk, közben folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. Langyosan vagy lehűtve tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4