Hozzávalók
1 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (tészta)
40 dkg liszt (tészta)
2 dl víz (tészta)
1 tk cukor (tészta)
1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
½ dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (tészta)
1 fej lilahagyma
1 darab kígyóuborka
20 g élesztő (tészta)
60 dkg csirkemell (színhús)
Leírás
A húst felkockázom, megszórom a fűszerkeverékkel, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal és kb. 1 órát állni hagyom, a hűtőben. Közben elkészítem a pita tésztát. Az élesztőt feloldjuk 2 dl meleg vízben, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral és sóval. 20-30 percen át kelni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd négy kis pita formát (kb. 20 cm-es) nyújtunk belőle. A lepényeket, lisztezett tepsibe tesszük. A tésztát még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben (220 fok/ 4. fokozaton), 20-25 percig sütjük. A salátához, felszeletelem a paradicsomot, uborkát, a hagymát apróra vágom, majd összekeverem őket. A húst, felforrósított serpenyőben megpirítom. A kisült pitákat a tetejénél megvágom, egy kevés salátával megpakolom, erre jön a hús, megint saláta, ezt pedig meglocsolom fokhagymás tejföllel. Adhatunk mellé, sült burgonyát is.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4