Hozzávalók
200 g vaj (szobahőmérsékletű)
200 g porcukor
400 g liszt
1 darab tojás
A cukormázhoz
1 darab tojásfehérje
150 g porcukor
1 kevés citrom leve
1 kevés ételfesték
1 kevés tortadekor
Elkészítés
1
Verjük habosra a vajat és a cukrot.
2
Adjuk hozzá a tojást, majd folyamatosan keverjük bele a lisztet.
3
Gyúrjuk egybe a tésztát és tegyük a hűtőbe 30 percre.
4
Nyújtsuk ki a tésztát, majd vágjunk ki belőle tojás alakú formákat. Süssük aranybarnára 180 fokon 6-10 perc alatt.
5
Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük cukormázzal.
6
A cukormázhoz verjük fel a tojásfehérjét, adjuk hozzá a cukrot, citromlevet, majd újra keverjük össze.
7
Színezzük ételfestékkel és dekoráljuk cukorkával vagy egyéb tortadísszel.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4