Hozzávalók

200 g vaj (szobahőmérsékletű)
200 g porcukor
400 g finomliszt
1 darab tojás
A cukormázhoz
1 darab tojás (fehérje)
150 g porcukor
1 kevés citrom (leve)
1 kevés ételfesték
1 kevés tortadekor

Elkészítés

1

Verjük habosra a vajat és a cukrot.

2

Adjuk hozzá a tojást, majd folyamatosan keverjük bele a lisztet.

3

Gyúrjuk egybe a tésztát és tegyük a hűtőbe 30 percre.

4

Nyújtsuk ki a tésztát, majd vágjunk ki belőle tojás alakú formákat. Süssük aranybarnára 180 fokon 6-10 perc alatt.

5

Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük cukormázzal.

6

A cukormázhoz verjük fel a tojásfehérjét, adjuk hozzá a cukrot, citromlevet, majd újra keverjük össze.

7

Színezzük ételfestékkel és dekoráljuk cukorkával vagy egyéb tortadísszel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4