Receptek Főételek Húsos ételek Gyömbéres sertéssült
Hozzávalók
4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 tk kömény
½ darab citrom leve
1 üveg lekvár (narancs)
1 dl fehérbor
1 dl húsleves (kockából)
1 tk gyömbér
1 kg karaj (rövid, kicsontozott)
Leírás
A sertéskarajt megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és sóval, borssal bedörzsöljük. A tűzálló tálba olajat öntünk, rátesszük a húst, megszórjuk köménymaggal, kevés levest öntünk alá, lefedjük alufóliával, majd ezzel meglocsoljuk a húst. Kb. 40 percig sütjük, a levével és a húslevessel locsolgatva. A megsült hús szaftját leszűrjük és a narancslekvárral felforraljuk. Ezzel öntjük nyakon, tálaláskor. Ha megsül, 10 percig pihentetjük, hogy szépen szeletelhessük. Rizzsel tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4