Receptek Levesek Gulyásleves tarhonyával

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma

2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

2 fej vöröshagyma

50 dkg burgonya

1 csipet kömény (őrölt)

3 darab leveskocka

1 mk majoranna

1 kanál pirospaprika

2 darab zöldpaprika

10 dkg szalonna

2 kanál tarhonya

40 dkg sertés lapocka (kockázva)

Leírás

A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd zsírját, folyamatos keverés közben, kis lángon kiolvasztom és ráteszem a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Folytonosan kevergetve, üvegesre fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva, belekeverem a pirospaprikát és a paprikakrémet, majd azonnal ráöntök két evőkanál vizet. Hozzáadom a lapockát és félig puhára főzöm. Beleteszem a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát, majd néhány percig kevergetem. Ezután a megtisztított, zúzott fokhagymával és a köménymaggal ízesítem, majd ráöntök másfél liter vizet, illetve annyit, amennyi jó bőven ellepi a burgonyát. Ezután beleteszem a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott zöldpaprikát és a húsleves kockákat és felforralom. Ha szükséges, meg is sózom. Fedő alatt puhára főzöm, csak ezután teszem bele a felkarikázott paradicsomot és a házi tarhonyát (csipetke helyett). Addig főzöm még, amíg a tarhonya meg nem fő. Forrón tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4