Receptek Főételek Húsos ételek Grillezett lazac mangóval

Hozzávalók

400 g lazac
1 darab mangó
1 kanál méz
2 kanál citromlé
2 kanál vaj
2 csipet
A salátához
1 adag rukkola
1 adag koktélparadicsom
1 kanál olívaolaj

Elkészítés

1

A mangót hámozzuk meg, vágjuk félbe.

2

A megtisztított lazacot sózzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra.

3

Felváltva fűzzük nyársra a lazac- és mangódarabokat.

4

Olvasszuk fel a vajat. Egy tálban keverjük össze a mézet, a citromlevet és az olvasztott vajat. Mártsuk bele a nyársakat, majd fűszerezzük.

5

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd süssük a nyársakat kb. 25 percig. Sütés közben öntsük rá a maradék vajat. Tálaljuk rukkolás-paradicsomos salátával.

6

A salátához mossuk meg a rukkolát és a paradicsomot, utóbbit vágjuk félbe, keverjük össze a rukkolával, öntsünk rá olívaolajat, narancslevet, végül sózzuk meg és alaposan keverjük össze.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4