Receptek Főételek Hal Grillezett keszeg kakukkfüves burgonyával

Hozzávalók

1 darab keszeg

1 kanál vaj

1 darab citrom

1 tk kakukkfű

1 tk őrölt oregánó

1 tk őrölt kömény

1 csipet só és bors

A burgonyához

2 darab édesburgonya

2 kanál olívaolaj

1 darab citrom leve

1 tk szárított rozmaring

2 tk vaj

1 tk petrezselyem levél

2 csipet só és bors

Elkészítés

 alt=
1

Mossuk meg alaposan a halat, távolítsuk el a pikkelyeket és itassuk fel róla a nedvességet. A citromot is mossuk meg és vágjuk szeletekre. Keverjük össze a fűszereket a sóval, majd szórjuk meg vele a hal mindkét oldalát.

 alt=
2

Tegyük a vajat a halra.

 alt=
3

Tegyük a citromszeleteket is a halra.

 alt=
4

Grillezzük mindkét oldalát 10 percig.

 alt=
5

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Mossuk meg a burgonyát és szeleteljük fel. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citrom levét, a rozmaringot, sót és fűszereket.

 alt=
6

Öntsük a keveréket a burgonyákra. Tegyük a szeleteket egy serpenyőre, majd 15-20 percig süssük őket. Ezután keverjük össze vajjal és egy citrom lereszelt héjával. Tálaljuk petrezselyemzölddel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4