Receptek Főételek Hal Grillezett keszeg kakukkfüves burgonyával
Hozzávalók
1 darab keszeg
1 kanál vaj
1 darab citrom
1 tk kakukkfű
1 tk őrölt oregánó
1 tk őrölt kömény
1 csipet só és bors
A burgonyához
2 darab édesburgonya
2 kanál olívaolaj
1 darab citrom leve
1 tk szárított rozmaring
2 tk vaj
1 tk petrezselyem levél
2 csipet só és bors
Elkészítés
 alt=
1
Mossuk meg alaposan a halat, távolítsuk el a pikkelyeket és itassuk fel róla a nedvességet. A citromot is mossuk meg és vágjuk szeletekre. Keverjük össze a fűszereket a sóval, majd szórjuk meg vele a hal mindkét oldalát.
 alt=
2
Tegyük a vajat a halra.
 alt=
3
Tegyük a citromszeleteket is a halra.
 alt=
4
Grillezzük mindkét oldalát 10 percig.
 alt=
5
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Mossuk meg a burgonyát és szeleteljük fel. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citrom levét, a rozmaringot, sót és fűszereket.
 alt=
6
Öntsük a keveréket a burgonyákra. Tegyük a szeleteket egy serpenyőre, majd 15-20 percig süssük őket. Ezután keverjük össze vajjal és egy citrom lereszelt héjával. Tálaljuk petrezselyemzölddel.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4