Receptek Főételek Hal Grillezett keszeg kakukkfüves burgonyával

Hozzávalók

1 darab keszeg
1 kanál vaj
1 darab citrom
1 tk szárított kakukkfű
1 tk oregánó
1 tk őrölt kömény
őrölt fekete bors
A burgonyához
2 darab édesburgonya
2 kanál olívaolaj
1 darab citrom
1 tk szárított rozmaring
2 tk vaj
1 tk friss petrezselyem
őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Mossuk meg alaposan a halat, távolítsuk el a pikkelyeket és itassuk fel róla a nedvességet. A citromot is mossuk meg és vágjuk szeletekre. Keverjük össze a fűszereket a sóval, majd szórjuk meg vele a hal mindkét oldalát.

2

Tegyük a vajat a halra.

3

Tegyük a citromszeleteket is a halra.

4

Grillezzük mindkét oldalát 10 percig.

5

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Mossuk meg a burgonyát és szeleteljük fel. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citrom levét, a rozmaringot, sót és fűszereket.

6

Öntsük a keveréket a burgonyákra. Tegyük a szeleteket egy serpenyőre, majd 15-20 percig süssük őket. Ezután keverjük össze vajjal és egy citrom lereszelt héjával. Tálaljuk petrezselyemzölddel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4