Receptek Desszertek Sütést igénylő Gőzölt körte mézben
Hozzávalók
3 kanál méz
6 darab körte
1 doboz tejszínhab
3 kanál likőr
Leírás
A körtéket meghámozzuk, úgy, hogy a száruk épp maradjon. Lábosba állítjuk, annyi vizet öntünk rájuk, hogy éppen ellepje. Húsz percig forraljuk, a gyümölcsöket kivesszük, alaposan megszórjuk cukorral, további 5 percig Főzzük. Ekkor ismét kivesszük őket, tányérra rakva legalább 2 órán át a hűtőben tartjuk. A főző lébe belekeverjük a mézet és a likőrt. Legjobb valami jellegzetes ízű gyomorkeserű, ánizslikőr vagy ilyesmi. Tálaláskor desszertes tálkába teszünk egy-egy körtét. Ráöntünk a léből, s ha akarjuk, az egészet fölvert tejszínhabbal díszítjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4