Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A körtéket meghámozzuk, úgy, hogy a száruk épp maradjon. Lábosba állítjuk, annyi vizet öntünk rájuk, hogy éppen ellepje. Húsz percig forraljuk, a gyümölcsöket kivesszük, alaposan megszórjuk cukorral, további 5 percig Főzzük. Ekkor ismét kivesszük őket, tányérra rakva legalább 2 órán át a hűtőben tartjuk. A főző lébe belekeverjük a mézet és a likőrt. Legjobb valami jellegzetes ízű gyomorkeserű, ánizslikőr vagy ilyesmi. Tálaláskor desszertes tálkába teszünk egy-egy körtét. Ráöntünk a léből, s ha akarjuk, az egészet fölvert tejszínhabbal díszítjük.