Receptek Főételek Húsos ételek Görög kofta-fasírt puha lepénykenyérrel, joghurtos mártogatóssal

Hozzávalók

500 g darált marhahús
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál szárított rozmaring
2 kanál étolaj
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
1 kávéskanál darált paprika
1 kávéskanál oregánó
Joghurtos mártogatós
50 ml görög joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 darab lime
1 adag friss petrezselyem
1 kanál borsmenta
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors

Leírás

A kofta, más néven húsgolyó rengeteg nemzet konyhájában megtalálható darált húsból készült fogás. Persze nemcsak golyó formában létezik, hiszen ahány ország annyiféle fűszerezés és hús kerül bele. A leggyakrabban bárányt, marhát vagy sertéshúst használnak, illetve ezek kombinációit. Fűszerekkel és hagymával keverik, serpenyőben, sütőben vagy grillen ropogósra sütik. A következő görög kofta receptben a darált marhahús és a zöldfűszerek dominálnak, a grillezett hús mellé pedig pirított lepénykenyeret és mentás joghurtos mártogatóst kínálunk.

 

Elkészítés

1

Tegyük egy tálba a darált marhahúst, sózzuk és borsozzuk.

2

Adjuk hozzá az oregánót, rozmaringot, paprikát és köménymagot. Öntsük hozzá az olajat, és kézzel óvatosan dolgozzuk össze.

3

Formázzunk belőle hengereket, majd tegyük nyársa és grillezzük meg minden oldalát.

4

Amikor a hús már majdnem készen van, dobjuk a grillre a lepénykenyereket és pirítsuk meg mindkét oldalukat. Az elkészült koftára csepegtessünk citromlevet.

5

A joghurtot keverjük össze a zöldcitrom levével, az apróra vágott petrezselyem levéllel és a mentával.

6

Sózzuk, borsozzuk, majd végül nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket is. Az elkészített mártogatóst tegyük a hűtőbe legalább 20 percre.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4