Receptek Főételek Húsos ételek Görög kofta-fasírt puha kenyérlepénnyel és citrommártással

Hozzávalók

50 dkg darált marhahús

½ dl natúr görög joghurt

1 csipet só és bors

3 gerezd fokhagyma

1 darab lime

2 kanál olaj

1 kávéskanál édes paprika

1 kávéskanál római kömény

1 kávéskanál rozmaring

1 kávéskanál aprított oregánó

1 adag petrezselyem gyökér

1 adag mentalevél

3 darab pita

Elkészítés

1

A joghurtot összekeverjük a zöldcitrom levével, a sóval, a borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, mentával és fokhagymával. 20 percre hűtőbe tesszük.

2

A húst megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, rozmaringgal, paprikával és római köménnyel. Hozzáadjuk az olajat, és kézzel átgyúrjuk. Apró golyókat formázunk belőle, amelyeket fanyársakra tűzünk, és mindkét oldalukon grillezzük, amíg megpirulnak.

3

Tálalás előtt megcsöpögtetük a zöldcitrom levével. A köftét belemártjuk a szószba és a megmelegített pita kenyérrel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4