Receptek Gyerekmenü Főételek Gombamártás borral meglocsolva
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 kk liszt
2 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 dl tejszín (sűrű)
10 dkg hagyma (salott)
1 kanál petrezselyemzöld
1 dl fehérbor (száraz)
50 dkg gomba
Leírás
A gombát megtisztítjuk, összedaraboljuk. A megpucolt hagymát összevágjuk (én vékony karikákra szoktam, mert szeretem, ha észrevehető az ételben, de hagyományosabb apró kockákra vágni). Az olajon állandóan kevergetve üvegesítsük meg a hagymát (nehogy megbarnuljon!), dobjuk rá a gombát, keverjük össze, enyhén sózzuk, borsozzuk meg, és gyakran megkeverve süssük addig, amíg a gomba leve elpárolog. Szórjuk bele az apróra vágott petrezselyemzöldet. Öntsük föl a borral, majd a tojássárgájával és a liszttel csomómentesen elkevert tejszínnel. Esetleg sózzuk és borsozzuk meg még egyszer, ha szükséges, és 1-2 percig forraljuk össze. Tésztával vagy gnocchival tálaljuk
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4