Receptek Desszertek Gluténmentes banánkenyér

Hozzávalók

125 g vaj
120 g porcukor
3 db tojás
3 db érett banán, pépesítve
225 g Cerbona gluténmentes finomra őrölt zabpehelyliszt
½ teáskanál gluténmentes sütőpor
¼ teáskanál keményítő
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál mézes fűszerkeverék
100 g szárított gyümölcs
1 teáskanál vanília aroma
½ teáskanál

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 4-es fokozatra, 180°C-ra, légkeverés 160°C-ra. Kenjünk ki és béleljük ki a sütőformát.

2

Állókeverőben vagy elektromos habverővel verjük a vajat és a cukrot világosra, könnyűre és habosra. Egyenként keverjük bele a tojásokat, amíg jól össze nem keverednek. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót. Hajtogassuk össze az egészet.

3

Öntsük a keveréket az előkészített tepsibe, és előmelegített sütőben 50-60 percig süssük, amíg aranybarnára sül. A közepébe szúrt nyársnak tisztának kell kijönnie. Ha a teteje túl gyorsan sötétedik, takarjuk le fóliával.

4

Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a formában hűlni 10 percig, majd fordítsuk ki egy rácsra. Vágjuk vastag szeletekre, és tálaljuk.

5

Gluténmentes sütési tipp: A xanthámgumi segíti a gluténmentes sütést, így kevésbé morzsálódnak, és a gluténmentes tészta könnyebben sodorható és kezelhető. A speciális bioboltokban és egyes szupermarketekben kapható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása