Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Melegítsük elő a sütőt 4-es fokozatra, 180°C-ra, légkeverés 160°C-ra. Kenjünk ki és béleljük ki a sütőformát.
Állókeverőben vagy elektromos habverővel verjük a vajat és a cukrot világosra, könnyűre és habosra. Egyenként keverjük bele a tojásokat, amíg jól össze nem keverednek. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót. Hajtogassuk össze az egészet.
Öntsük a keveréket az előkészített tepsibe, és előmelegített sütőben 50-60 percig süssük, amíg aranybarnára sül. A közepébe szúrt nyársnak tisztának kell kijönnie. Ha a teteje túl gyorsan sötétedik, takarjuk le fóliával.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a formában hűlni 10 percig, majd fordítsuk ki egy rácsra. Vágjuk vastag szeletekre, és tálaljuk.
Gluténmentes sütési tipp: A xanthámgumi segíti a gluténmentes sütést, így kevésbé morzsálódnak, és a gluténmentes tészta könnyebben sodorható és kezelhető. A speciális bioboltokban és egyes szupermarketekben kapható.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.