Receptek Desszertek Sütést igénylő Gesztenyés, duplán csokis muffin

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

1,6 dl tej

2 kk sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

30 dkg finomliszt

15 dkg kristálycukor

10 dkg étcsokoládé

1 mk szódabikarbóna

2 kanál rum (+1 kiskanál a tetejére)

10 dkg Rama margarin

25 dkg gesztenyemassza (fagyasztott)

15 dkg tejcsokoládé

Leírás

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felengedjük, majd szitán, vagy burgonyanyomón áttörjük. A tojást a kétféle cukorral jól kikeverjük, majd a gesztenyét hozzáadjuk. Az étcsokoládét apróra vágjuk, a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk, a tejjel és a rummal ízesítjük. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, vagy papírkosárkákkal kibéleljük és a gesztenyés masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal, kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. A tetejére való csokoládét, nem túl erős vízgőz fölött felolvasztjuk, a rummal ízesítjük. Amikor már csak langyos, a muffinok tetejét bevonjuk vele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4