Receptek Desszertek Sütést igénylő Fűszeres kekszek kenhető krémekkel

Hozzávalók

250 g finomliszt
200 g edámi sajt (reszelt)
2 darab tojás
1 tk
1 tk őrölt fekete bors
150 g vaj
1 csipet szárított rozmaring
1 adag friss petrezselyem
1 adag koktélparadicsom
A sajtos-pestós krémhez
2 marék bébispenót
1 marék friss bazsalikom
50 ml olívaolaj
200 g tehéntúró
1 csipet
A szárított paradicsomos krémhez
200 g szárított paradicsom
1 marék friss bazsalikom
200 g tehéntúró
1 csipet

Elkészítés

1

A lisztet, reszelt sajtot, olvasztott vajat, tojást, sót, borsot és 2 evőkanál apróra vágott rozmaringot keverjünk sima tésztává.

2

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.

3

Nyújtsuk ki a tésztát 1-1,5 cm vastagra.

4

Szúrjunk ki belőle karikákat, kenjük meg tojással és díszítsük mindegyiket friss fűszernövénnyel vagy koktélparadicsommal. 15 percig süssük.

5

A sajtos-pestós krémhez: Törjük össze a bazsalikomot, a spenótot, a fokhagymát és az olajat, és keverjük össze a túróval. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot.

6

A szárított paradicsomos krémhez: Sózzuk meg a szárított paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot, és a túróval együtt keverjük össze. Adjunk hozzá sót, borsot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4