Receptek Desszertek Sütést igénylő Fűszeres kekszek kenhető krémekkel
Hozzávalók
250 g liszt
200 g reszelt sajt (edámi)
2 darab tojás
1 tk
1 tk őrölt fekete bors
150 g vaj
1 csipet rozmaring
1 adag fűszernövény
1 adag koktélparadicsom
A sajtos-pestós krémhez
2 marék spenót
1 marék bazsalikom
2 darab szegfűszeg
50 ml olívaolaj
200 g túró
1 csipet só és bors
A szárított paradicsomos krémhez
200 g szárított paradicsom
2 darab szegfűszeg
1 marék bazsalikom
200 g túró
1 csipet só és bors
Elkészítés
1
A lisztet, reszelt sajtot, olvasztott vajat, tojást, sót, borsot és 2 evőkanál apróra vágott rozmaringot keverjünk sima tésztává.
2
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
3
Nyújtsuk ki a tésztát 1-1,5 cm vastagra.
4
Szúrjunk ki belőle karikákat, kenjük meg tojással és díszítsük mindegyiket friss fűszernövénnyel vagy koktélparadicsommal. 15 percig süssük.
5
A sajtos-pestós krémhez: Törjük össze a bazsalikomot, a spenótot, a fokhagymát és az olajat, és keverjük össze a túróval. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot.
6
A szárított paradicsomos krémhez: Sózzuk meg a szárított paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot, és a túróval együtt keverjük össze. Adjunk hozzá sót, borsot.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4