Receptek Levesek Fűszeres almakrémleves

Hozzávalók

2 kanál liszt

10 dkg vaj

80 dkg alma

2 dl tejszín

2 darab fahéj

1 csipet szegfűszeg

1 darab vanília

5 kanál méz

Leírás

Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk, majd vajon megpároljuk. Közben elkészítjük a a fűszerkivonatot. Vizet forralunk és belerakjuk a fűszereket. 5 percig forraljuk. Ha az alma kezd szétesni, akkor megszórjuk liszttel és rászűrjük a forrásban lévő kivonatot. Hozzáadjuk a mézet és alaposan kiforraljuk, majd leturmixoljuk. Újra forraljuk és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt. Hidegen és melegen is fogyasztható leves.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4