Fűszerekkel töltött sültcsirke
Hozzávalók
1 darab csirke (egész)
A töltelékhez
1 bögre fűszer (menta, petrezselyem, kakukkfű)
0,3 bögre édeskömény
½ bögre dió (nem sózott)
0,4 bögre mogyoró
0,4 bögre pisztácia
1 darab aszalt füge
1 kanál feta
0,4 bögre extar szűz olivaolja
1 kanál citromhéj
½ tk
őrölt bors
Elkészítés
1
A durvára vágott friss fűszereket tegye egy edénybe, adja hozzá a fetát, a fügét, a citromhéjat, a citromlevet, az olajat, a sót és a borsot. A dió- és mogyoróféléket tegye egy mozsárba vagy darálóba, törje apró darabokra, majd adja a fűszerekhez.
2
Keverje össze a fűszereket a dió- és mogyorófélékkel, majd töltse meg jól a csirkét. Kenje ki a tepsit, és helyezze bele a húst. Locsolja meg a csirkét kókuszolajjal, majd hintse meg sóval, borssal és citromhéjjal. Helyezze 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 30-45 percre, ameddig a csirke aranybarnára nem sül. A sütési idő a csirke méretétől és a sütő fajtájától függően változhat.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4