Hozzávalók

kg kristálycukor
3 rúd egész fahéj
1 csipet szalicil
1 kg füge
3 kg kajszibarack

Leírás

A kajszit héjazás nélkül kimagozzuk. A rossz részeket kivágjuk, majd lemérjük. Minden kilogrammra 50-60 dkg cukrot szórunk és másnapig állni hagyjuk. Másnap, a levét leöntjük. A gyümölcsöt kézzel, alaposan összenyomkodjuk, vagy ledaráljuk, a fügével együtt. Feltesszük főzni a fahéjjal. Forrástól számítva, jó 120 percig kell forralni. Közben folyamatosan kell kevergetni, hogy oda ne égjen. Melegen üvegekbe töltjük, majd a nyitott üvegeket egymás mellé rakva, tiszta ruhával letakarjuk. Így hagyjuk kihűlni. Másnapra megbőrösödik a teteje, amire csipet szalicilt szórunk és akkor lezárhatjuk őket.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4