Hozzávalók

30 dkg kristálycukor
1 darab citrom
20 dkg áfonya
1 ág friss rozmaring
1 kg füge

Leírás

A fügéket megmossuk, szárait levágjuk, majd négy-négy gerezdre felvágjuk őket. Egy lábasba szórjuk a fügeszeleteket és az áfonyát. Beletesszük a citromhéjat, majd hozzáadjuk a cukrot és rozmaringot. Felöntjük vízzel, felforraljuk és 35 perc alatt, puhára főzzük. Botturmixszal pürézzük, vagy szűrőn átnyomjuk. További 10-15 percig, sűrű lekvárrá főzzük. Sterilizált üvegekbe töltjük..

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4