Receptek Levesek Frankfurti leves répával

Hozzávalók

½ kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kanál liszt

1 doboz tejföl

1 fej vöröshagyma

2 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

2 darab sárgarépa (kockára vágva)

1 tk ecet (lehet tárkonyecet)

1 kanál petrezselyemzöld

3 darab virsli (felkarikázva)

1 mk pirospaprika

1 csipet oregáno

½ kanál ételízesítő

½ kg kelkáposzta (kínai)

Leírás

Egy 3 literes lábasba apróra vágjuk a kelkáposztát, beletesszük a sárgarépát, virslit, a vöröshagymát belereszeljük. Megfűszerezzük az oregánóval , sóval, ételízesítővel, majd vízzel felengedjük, hogy jól ellepje (kb. 1,5 l víz). Forrástól számítva 1 óra hosszáig főzzük. Elkészítjük a rántást: A felmelegített olajba beletesszük a lisztet halványra pirítjuk, a tűzről levéve beleöntjük a tejfölt, 1 dl vizet, a piros paprikát jól belekeverjük. Bele öntjük a levesbe és bele tesszük a petrezselyem levelet is. Mikor felfő elzárjuk és ecetet teszünk bele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4