Receptek Gyerekmenü Főételek Francia rakott burgonya

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

6 darab Tesco Finest friss tojás

3 dl tej

10 darab burgonya

10 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 dl 20%-os tejföl

1 marék zsemlemorzsa

1 csipet petrezselyemzöld

10 dkg reszelt sajt

1 csipet szerecsendió

5 dkg átszitált liszt

Leírás

A margarint vagy vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, egy kicsit átpirítjuk, majd meleg tejjel felengedjük és addig főzzük, míg egy mártást kapunk belőle. A végén fűszerezzük, borssal, ízlés szerint szerecsendióval és bőségesen sóval, mert ez adja majd a kész ételünk sósságát. A petrezselymet a legvégén szórjuk bele, amikor levettük a tűzről. Hagyjuk hűlni, majd keverjük bele a megmaradt két nyers tojás sárgáját, tejfölt, burgonyát, főtt tojást, reszelt sajt felét és a két tojás, habbá felvert fehérjét. Egy kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe, vagy hőálló tálba öntjük. Megszórjuk a sajttal és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha a sajt nagyon égne, de a belseje még nyers, fedjük le fóliával. Bármennyire sütjük nem lesz száraz étel, megmarad egy alap nedvessége.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4