Receptek Desszertek Sütést igénylő Foszlós fonott kalács
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 kg liszt
500 ml tej
10 dkg cukor
10 dkg vaj
4 darab tojás sárgája
10 dkg porcukor
50 g élesztő
Leírás
A tejet mikróban meglangyosítom és a porcukor felét, 2 kanál lisztet és az összemorzsolt élesztőt belekeverem. Újra beteszem a mikróba és 10 másodpercre rákapcsolom. Így hagyom bent 20 percig, hogy felfusson. A lisztet kimérem egy nagy kelesztőtálba, hozzáadom a porcukrot, a sót, a tojások sárgáját és a langyos Ramát. A közepébe egy nagyobb mélyedést csinálok és a langyos, felfutott élesztős tejet beleöntöm. Gyors mozdulatokkal tésztává dagasztom. A tészta alá kevés lisztet hintek, a tál tetejét ráteszem és meleg helyen, 1 óra alatt a duplájára kelesztem (ez nálam az előmelegített, majd kikapcsolt sütő szokott lenni). Miután megkelt, enyhén lisztezett deszkára borítom és a levegőt kiütögetem belőle. A tésztát átgyúrom és 3 részre osztom, aztán mind a 3 részt, még kétfelé osztom. Így kapok összesen 6 darabot. Minden darabból egyforma hosszúságú rudakat sodrok és hármat összefonok. A fonások végeit aláhajtom és sütőpapírral bélelt vekniformákba teszem mindkét fonást. Szintén előmelegített, majd elzárt sütőben, 30 percig kelesztem. Azután kiveszem és a tejjel felvert tojássárgájával megkenem. Előmelegített, forró sütőben, szépen megsütöm (kb. 20-30 perc alatt). Amikor megsült, kiveszem és hideg kövön hűtöm. Kevés, langyos, cukros tejjel, ecset segítségével megkenem a tetejüket. A túllógó sütőpapírral óvatosan kiemelem a formákból és tálcán hűtöm tovább. Miután kihűlt, recés élű késsel szeletelem.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4