Receptek Saláták Forró sajtos-zöldséges saláta
Hozzávalók
1 darab hokkaido tök
10 darab dió
10 darab kelbimbó
1 fej vöröshagyma
1 darab cékla
1 darab paszternák
2 gerezd fokhagyma
100 g balkáni sajt
1 kanál olívaolaj
1 adag napraforgómag
1 csipet
1 adag kömény
1 adag aprított oregánó
1 adag kakukkfű
1 adag ánizs
1 adag rozmaring
Leírás

„A saláta életkortól függetlenül mindenkinek megfelelő étel. Bármikor a nap folyamán fogyasztható, fogyókúra esetén könnyű vacsoraként  még át is melegíti a testet. Ne féljen a balkáni sajttól, mert önmagában aránylag " diétás " és ha fogyni szeretne, akkor is fogyaszthatja. Jó hatással van az immunrendszerre és a csontokra. Érdekes hozzávaló a gesztenye, mely csökkenti a magas koleszterinszintet és az ismeretlen eredetű fejfájást. Hőkezeléssel csökken a C-vitamin és a folsav mennyisége, viszont a többi vitamin megmarad.  Az ásványi anyagok termostabilak.  A felhasznált fűszerek elősegítik a hatékonyabb emésztést és a tápanyagok feldolgozását is. A saláta hozzájárul a szervezet jobb kondíciójához és ennek köszönhetően egy egész sor betegséggel szemben lesz ellenállóbb, beleértve a civilizációs betegségeket is,“ dícséri ezt a meleg salátát az egészséges táplálkozás szakértője, Zuzana Pavelková Šafářová.

Elkészítés
1
Hámozzuk meg a tököt és vágjuk szeletekre.
2
Vágjuk darabokra a diót.
3
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát vágjuk apróra, a céklát szeletekre, a paszternákot pedig nyolc szeletre.
4
Melegítsük elő a sütőt 210 °C-ra.
5
Öntsünk olajat egy tepsire, A diót és a fokhagymát kivéve minden zöldséget oszlassunk el rajta. Fűszerezzük, sózzuk, végül adjuk hozzá a diót és a fokhagymát is, majd süssük 20-25 percig.
6
Tálaljuk sajttal és napraforgómaggal.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4