Hozzávalók

2 darab tojás
80 dkg finomliszt
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
3 kanál kristálycukor
6 dkg élesztő
10 dkg vaj

Leírás

A tészta hozzávalóit, kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük. Nézzünk rá, a tojás nagyságától függ a liszt mennyisége. Ha nagyon puha a készülő tészta, apránként adjunk hozzá annyi plusz lisztet, hogy már ne legyen farkincája. Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk és 3 vagy 6, egyenlő nagyságú darabra vágjuk. A tésztadarabokat egyesével kisodorjuk, egyenletes vastagságúra, majd kaláccsá fonjuk. Sima hármas fonással, mint a lányok copfját, vagy ha bátrak vagyunk, mehet a többes fonás is! Sütőpapírral borított tepsire ültetjük, langyos helyen, kb. 20 percig még kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, aljában egy kis lábaska vízzel. A kalácsot szépen lekenjük felvert tojással, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4