Receptek Főételek Tészta Fonott kalács (egyszerűen)

Hozzávalók

½ tk tengeri só
50 dkg finomliszt
3 dl tej
4 kanál kristálycukor
5 dkg vaj
dkg élesztő

Leírás

1, Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat sorrendben. (Kenyérsütő helyett, persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt tésztát, összeállítjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Ezután a harmadik lépéstől folytatjuk.) 2, Dagasztás programot indítunk rajta (1ó 50p). 3, Lisztezett felületen, 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk, majd megfonjuk. 4, Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjük. 5, 175 fokos sütőben, 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez, egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé, a sütőbe.) 6, Sütés után, rácsra tesszük a kalácsot és ott hagyjuk kihűlni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4