Receptek Levesek Fokhagymás burgonyaleves

Hozzávalók

½ l tej

8 dl víz

2 szem burgonya

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

½ darab kenyér

1 csipet ételízesítő

3 kanál átszitált liszt

3 gerezd áttört fokhagyma

Leírás

A burgonyát meghámozom, és kis kockákra vágom, majd fazékba téve ráöntök nyolc deci vizet. Beleszórom a vegetát és a törött borsot, ezután lefedve puhára főzöm. Közben a kenyeret ugyanakkora kockákra aprítom, mint amekkorára a burgonyát aprítottam. Az olajat felforrósítom és belekeverem a kenyérkockákat, ezután pedig folyamatos keverés közben szép piros barnára pirítom. A tejbe belekeverem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd a megpirult kenyeret leöntöm a fokhagymás tejjel. Jól átkeverem, hogy a tej mindenütt átjárhassa, ezután leszűröm. A visszamaradt tejben simára keverem a lisztet. (Ha kevésnek bizonyulna a tej, fél deci vizet még hozzáöntök.) A már puha burgonyához öntöm a lisztes tejet, és jól kiforralom, majd belekeverem a fokhagymás kenyeret. Addig forralom, amíg egészen puha massza nem lesz belőle.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4