Receptek Levesek Fokhagyma krémleves

Hozzávalók

1 kanál liszt

2 dl tejföl

4 gerezd fokhagyma

5 dkg sajt

1 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 szelet kenyér (vagy cipó)

1 fej hagyma

½ l húsleves (alaplé)

Leírás

A kenyeret felkockázzuk és 10 perc alatt, sütőben megszárítjuk. Ha van cipónk, akkor a tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük és így tesszük be a sütőbe - akkor viszont ebben is tálaljuk. A cipóbéllel a levest sűrítjük. Előkészítjük az alaplevet és felforraljuk. Egy másik edényben, olajon, kicsit megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük az alaplével és felforraljuk. A lisztet elkeverjük a tejföllel és hozzáadjuk a leveshez. Ha van cipónk, akkor liszt helyett, annak belét tesszük a levesbe. Ha kell, ízesítjük még sóval, borssal és reszelt fokhagymával. Az egészet turmixoljuk. Mély tányérban tálaljuk, a levesre szórjuk a sajtot. A kenyérkockát és a citromlevet külön tányéron tesszük az asztalra. Ha cipóban tálaljuk, akkor már nem kell hozzá kenyérkocka, az egész tányérostól fogyasztható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4